Mit første møde med yoga

Hvis du ikke har lagt mærke til det endnu, så kan man vist roligt sige, at jeg er en smule glad for yoga. Læs videre hvis du vil høre om mit første møde med yoga og hvordan jeg blev så interesseret i det.

Bevægelsesglæde og -nysgerrighed i min barndom

Jeg har altid været glad for bevægelse. I min barndom blev jeg tit kaldt en abe af voksne mennesker, fordi jeg godt kunne lide at klatre op i træer, lygtepæle, hvad som helst.. Da jeg var 8 år gammel begyndte jeg til springgymnastik og det gik jeg til i 4 år. Efter det gik jeg til dans i et par år, derefter svømning, badminton, parkour, vægtløftning, pole fitness, beach volley. Der mangler måske endda mere på den liste, jeg har glemt? Men af en eller anden grund, holdt jeg mig aldrig til samme aktivitet. Måske var det min nysgerrighed for at afprøve nye ting, der var skyld i det?

 

Livet tilbage i Danmark efter 6 måneders udlandsophold

I november 2015 var jeg lige flyttet tilbage til Danmark igen efter at have boet i Brisbane, Australien. Jeg overvejede hvad jeg nu havde lyst til at gå til.

 

Et af de spæde forsøg på at gå i bro Urdhva Dhanurasana inden jeg begyndte til yoga.

 

Før jeg flyttede væk, havde jeg deltaget i nogle akroyoga timer. Det havde været super sjovt og lige mig fordi det involverer
  1. at løfte andre mennesker (det kan virkelig være en kæmpe succesoplevelse at løfte et andet menneske – de gange det altså lykkes)
  2. at samarbejde
  3. at balancere oven på andre mennesker og hænge med hovedet nedad (man kan da ikke andet end at synes det er sjovt 😛! )
Så jeg begyndte at gå til akroyoga igen hver søndagen. Jeg ville stadig gerne inkorporere mere bevægelse i min hverdag. Jeg ledte efter noget der var fleksibelt. Noget jeg kunne gå til ved siden af studiet på hvilken som helst ugedag. Noget jeg ville kunne mærke effekten af i min dagligdag.

 

Hoppet med på fitness trenden?

Jeg overvejede at blive medlem af Fitness World, selvom jeg egentlig havde en del fordomme om det at gå i fitness center på daværende tidspunkt. Jeg tænkte det var sådan et sted der fostrede forfængelighed og et sted hvor alle kom for at forsøge at træne sig til en krop, som dem man ser i magasiner og på tv. Jeg endte med at melde mig ind, da 1) mange af mine veninder var allerede medlem og talte godt om det. 2) Det var super praktisk fordi centrene ligger rundt omkring i hele København. 3) De havde mange forskellige holdtimer: pilates, dans, crossfit, yoga, styrkehold m.m som jeg kunne afprøve hvis det ikke sagde mig noget at løfte vægte eller løbe på løbebånd.

 

Mødet med yoga i fitness centret

Hvis du ikke allerede har gættet det, endte jeg med at tage til en yogatime i fitnessworld, men det var bestemt ikke en oplevelse, der førte til kærlighed ved første møde (som nogen siger de har med yoga). Faktisk var det nærmere lidt antiklimatisk, jeg forstod ikke hvorfor så mange mennesker var fascineret af yoga på det tidspunkt.
Dengang tænkte jeg faktisk at yogaen var for repetitiv og langsom for mig. Men når jeg tænker tilbage, var jeg på det tidspunkt nok heller ikke klar til at gå ned i tempo længe nok til at fokusere på mit åndedræt og opleve den side af yoga, hvor man kommer i bedre kontakt med sin egen krop, og opnår bedre kropsbevidsthed, mentalt velvære og tilfredshed. På det tidspunkt ledte jeg bare efter en workout, der kunne give mig sved på panden og hvor jeg kunne lære nogle sjove nye måder at bruge min krop på.
På trods af at mit antiklimatiske første møde med yoga, blev jeg ved med at tage til timer for at røre mig og endte med at tage til en flow yoga time, der fik mig til at være helt overvældet over, hvor fedt yoga kunne være!

 

Overraskelse og overvældelse

Vi blev guidet gennem stillinger jeg aldrig havde set før. Sideplanke til wild thing, tuck jumps til håndstand og en masse andre stillinger, jeg ikke havde kendskab til på det tidspunkt. Det hele var i en sekvens, der var alt andet end repetitiv og langsommelig. Jeg gjorde mit bedste for at følge med, mens vi blev guidet gennem stilling efter stilling, der udfordrede min balance, styrke og smidighed. Jeg havde ikke nogen form for tidsfornemmelse, fordi jeg var så fokuseret og havde det så sjovt imens. Det der helt klart tiltalte mig, var de kreative bevægelsesmønstre og hvordan det helte føltes som en leg, der galt om at udforske sine egne evner.

 

 

Jeg gik ud fra den time fuldstændig udmattet på den bedst muligt måde og samtidig følte jeg mig helt høj og nysgerrig omkring yoga. Åbenbart var der mere i yoga end bare solhilsener? Efter den time vidste jeg, at jeg havde lyst til, at blive rigtig god til yoga. Jeg planlagde på stedet, at jeg helt klart skulle tilbage til den time hver uge!

 

Jan 2017 – et år inde i min yogarejse. På daværende tidspunkt havde jeg gået til yoga ca. 1 gang om ugen i et år. Yoga var for alvor begyndt at blive en fast del af min hverdag og jeg var begyndt at have min egen hjemmepraksis 3-4 gange om ugen.

Dyrker du yoga? og hvis du gør, hvordan var dit første møde med yoga? Jeg vil super gerne høre fra dig! Efterlad en kommentar nedenfor, så vi kan tale sammen 🙂

Related Posts

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *