Jeg Er Blevet Uddannet Yogalærer

Jeg uddannede mig til yogalærer på 21 dage her i sommer på Bali. Læs med her, hvis du står og overvejer at tage en 200 timers yogalærer uddannelse eller bare er nysgerrig.

Intro ceremonien første dag på uddannelsen. Vi blev velsignet efter balinesisk tradition af Komang – en super imødekommende og venlig kvinde, der arbejdede på Ubud Yoga Centre.

Jeg er blevet uddannet vinyasa yogalærer

Jeg er lige blevet uddannet yogalærer efter at have deltaget i en intensiv yogalærer uddannelse af Bodhi Yoga Academy på Bali. I alt har jeg beskæftiget mig med yoga i 200 timer på 21 dage! Det har været intenst. Men også lærerigt, selvudviklende, hårdt, skønt og livsbekræftende på en gang.

 

Jeg har fået så mange nye indtryk og informationer i løbet af kurset, at det er helt overvældende. Det er først her efter kurset, at jeg har tid og plads til at bearbejde og reflektere over det hele. Nu når der er kommet lidt mere ro på livet igen, så kan brikkerne falde på plads.

 

Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal skrive et blogindlæg om hele oplevelsen. I hvert fald ikke et, der overhoved kan begynde at give et indtryk af, hvordan det er, at tage en yogalæreruddannelse. Så som en start vil jeg dele det op i nogle små afsnit. De vil slet ikke være nok til at forklare, hvordan oplevelsen har været som helhed. Men forhåbentlig kan de stadig give et lille indblik i, hvordan det er at uddanne sig til yogalærer på 21 dage.

 

Gradueringsceremonien hvor vi modtog vores yogalærer beviser og fik en personlig udtalelse.

Min motivation for at tage en yogalærer uddannelse

Jeg havde egentlig overhoved ikke undervisning i tankerne, da jeg meldte mig til på uddannelsen. Det var faktisk bare et ønske, jeg havde liggende i baghovedet, om at dykke dybere ned i min egen yoga praksis. Jeg ville gerne vide mere om stillingerne, anatomi, alignment, sekvenser og meditation, for at kunne bruge det hele som redskaber i min egen praksis.

Så da jeg så, at der kun var 5 pladser tilbage på kurset og at det startede præcis 2 dage efter mit højskoleophold ville slutte, tog jeg springet og meldte jeg mig til med det samme.

Den fysiske praksis

Jeg kan klart anbefale at starte din egen hjemmepraksis, hvis du ikke allerede har en, før du tager en yogalærer uddannelse. Inden uddannelsen dyrkede jeg yoga 5-7 gange om ugen i mindst 20 minutter pr. gang. Hvis jeg havde lavet mindre yoga op til, ville jeg simpelthen ikke have nydt det lige så meget. Den fysiske udmattelse ville have taget opmærksomheden fra andre ting.

 

Hver morgen mødte jeg op i yoga studiet kl. 6 med de andre på kurset og dyrkede yoga indtil kl. 8. Min krop var på trods af min egen praksis slet ikke vant til at lave yoga 2 timer (mindst!) om dagen. Den første uge var jeg fuldstændig øm, spændt op. Jeg følte faktisk at jeg aldrig havde været mere usmidig! Til gengæld følte jeg mig stærk.

 

En dag fri kan gøre en verden til forskel
Vi havde fri om søndagen efter de første 6 dage på kurset. Da jeg mødte op til vores fælles praksis kl. 6 om mandagen den 2. uge, kunne jeg mærke, at min krop begyndte at vende sig til den daglige morgenpraksis. Jeg følte mig ikke længere helt spændt i musklerne, tværtimod! Min praksis har aldrig føltes mere flydende og fri end den gjorde de 2 sidste uger af uddannelsen.

 

Et vigtig råd herfra: tag en yogalærer uddannelse hos nogle undervisere, du finder inspirerende! Det var en super fed motivator til at yde mit bedste hver morgen, at jeg lærte fra nogle undervisere, der virkelig ræsonnerede med mig. Hver morgen var en mulighed for at lære noget nyt af dem. Med henblik på at blive sendt ud i verden for at undervise bagefter, gav det også bare super god mening, at suge al den inspiration til mig jeg kunne.

 

Workshop i Ashtangaens jump backs og jump throughs

 

Yoga som livsstil

I løbet af uddannelsen fik jeg virkelig øjnene op for, at yoga er så meget mere end bare de fysiske stillinger koblet via åndedrættet. Yoga er en hel livsfilosofi i sig selv. Udover de fysiske stillinger (asanas) er der 7 andre grene af yoga, som også har en masse interessante informationer at byde på!

 

Yamaerne og niyamaerne i yoga
Yamaerne og niyamaerne (de to første grene af yoga) er de moralske retningslinjer/livsetikken i yoga filosofien. Det kom helt bag på mig, hvor meget relevans nogle etiske råd, fundet på for så mange år siden, havde i mit eget (moderne) liv! Vi talte nemlig om det hele med udgangspunkt i vores egen hverdag. Det åbnede op for en masse overvejelser om hvordan man fører et liv, der gør en glad. Et liv der giver en overskud til at være et bedre menneske overfor andre. Jeg kommer nok til at lave et helt blogindslag kun om det, fordi jeg synes der er så mange gode overvejelser at give videre!

 

Men så for at opsummere det jeg fik ud af yoga filosofi timerne, så gav til mig simpelthen sådan et drive til at føre et bedre liv! Til at selv-reflektere, selv-udvikle og stille spørgsmålstegn ved alle mine gamle vaner. Til at holde op med at køre på autopilot! Et drive til at lære, til at blive et større menneske og gøre mere for den verden jeg lever i.

 

Fordybet i gruppediskussioner om alt mellem himmel og jord til timerne i yoga filosofi.

 

Det sociale aspekt

Når man bliver taget igennem hele spektret af følelser med den samme gruppe personer. Bliver fuldstændig fysisk udmattede sammen. Bliver mentalt og følelsesmæssigt udfordret (især takket være public speaking timerne, som var super personlige og noget af det mest grænseoverskridende jeg har prøvet længe!) sammen. Så kan man ikke andet end at blive til en lille familie til sidst. Og det var bare det fedeste, at have en gruppe mennesker at dele hele oplevelsen med!

 

Vi blev rystet mere og mere sammen for hver dag der gik. Flere og flere parader røg væk. Noget af det bedste var at sidde på en restaurant aftenen inden gradueringen. Vi var ca. 20 mennesker klemt sammen om et bord lavet til maks 10 mennesker. Vi drak nogle øl og dansede skørt. Jeg følte mig fuldkommen tryg og tilpas iblandt alle de her mennesker fra vidt forskellige lande og lod mig selv nyde det sidste stykke tid vi alle var samlet.
Jeg har mødt nogle mennesker, som jeg virkelig håber, jeg får at se igen. Og så er det bare guld værd, at der findes et socialt medie som instagram, hvor man kan holde kontakten. Det giver muligheden for at følge med i hinandens liv og kunne dele sine oplevelser som ny yogalærer med hinanden. På trods af vi allesammen bor vidt forskellige steder rundt omkring i verden.

 

De helt igennem skønne mennesker jeg tog kurset med!

Jeg kan kun give mine lærere Sam og Irene mine varmeste anbefalinger!

Der er super mange ting, jeg mangler at fortælle om. Måske uddyber jeg oplevelsen i et andet indlæg, hvis det kunne være spændende at høre noget mere?

Overvejer du at uddanne dig som yogalærer eller er du allerede uddannet? Jeg vil super gerne høre fra dig! Efterlad en kommentar nedenfor 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *